2022-03-08 13:00:14• hírek • Szatmár.ro

Meghaladta a 8 lejt az üzemanyagok ára Romániában

illusztráció
illusztráció

Meghaladta ezekben a napokban a 8 lejt az üzemanyagok ára Romániában - derül ki a Versenytanács üzemanyagár-figyelő alkalmazásának adataiból.

Az adatok szerint egy liter prémium benzin Szatmárnémetiben 8,13 lejbe kerül az OMV kutaknál, míg a MOL töltőállomásán 8,14 lej. Legolcsóbban 98-as benzint a megyeközpontban a Lukoil adja, 7,37 lejért. A Petrom kutakon 7,84 lej literje.

Az OMV és a MOL töltőállomásain a prémium gázolaj literenkénti ára is meghaladja a 8 lejt, de közelítenek ehhez az értékhez a Rompetrol, a Lukoil és Petrom kútjainál feltüntetett árak is.

Ami a 95-ös benzint illeti, Szatmárnémetiben legolcsóbban most a Rompetronál lehet tankolni belőle, 7,21 lejes áron, míg legdrágábban a MOL és az OMW töltőállomásain mérik, 7,48 lejes literenkénti áron. Míg a standard gázolaj ugyanígy a Rompetronál érhető el a legalacsonyabb áron, 7,32 lejért, míg az MOL és OMW kútjain 7,58 lejes áron kapható.

Az üzemanyagárak még soha nem voltak ilyen magasak Romániában. A drágulás magyarázata a megnövekedett kereslet és a világpiaci árak példátlan emelkedése az Ukrajna elleni orosz támadás elindítása után.

A nyers kőolaj hordónkénti ára az európai olajpiacon hétfőn meghaladta a 130 dollárt, kedden pedig 125 dollárra csökkent. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: